Nový termín Triatlonu Konopiště 2025

To co jsme řešili před akcí i po ní, je změna termínu, abychom měli jistotu, tedy i plavání. S ohledem na kvalitu vody přesouváme TRIATLON KONOPIŠTĚ do termínu, který byl už v roce 1990 u sprintu. Tedy na konec května. NOVÝ TERMÍN je 24. KVĚTNA 2025. Věříme, že kvalita vody bude určitě lepší.

O novém termínu se intenzivně komunikovalo s řadou organizátorů Českých pohárů, kteří organizují závody v červnu – Czechman, Příbramský TT, Eliminátor v Trutnově, Moraviaman, Valachyman. Tady prostor není, max. jít proti některým a stejně jsme na konci června. A to opět voda může být špatná.

V Konopišti musíme samozřejmě se vejít do termínů, kdy je také volné přírodní divadlo. Takže jediný možný termín vyšel na sobotu 24.5.. Bohužel v ten samý víkend /naštěstí alespoň v neděli/ je plánován i Poděbradský TT. To přiznáme, radost z toho úplně nemáme nikdo, ale na všem se dá najít něco pozitivního.

* Dva krátké závody se dají zvládnout – může to být příprava na delší závody…u nás dokonce jezdí někteří dva závody v 8:45 a 13 h

* Ale kdo cestuje z větší dálky, tak může ušetřit cestu a dát dva závody v sobotu i neděli…mnohde se konají i triatlonové víkendy a je to normální jet dva závody a třeba i delší.

* Lze to pojmout jako “TRIATLONOVÝ VÍKEND ve Středních Čechách”…takže zase výzva pro vás..